september – december 2018
Het Parkinson Café West-Brabant is een informeel trefpunt voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun familieleden en andere direct betrokkenen. Het geeft hen de gelegenheid om in ongedwongen sfeer ervaringen en kennis met elkaar te delen. Daarnaast krijgen zij er informatie over de behandelmogelijkheden en de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Ook is er veel aandacht voor meer praktische zaken. En regelmatig worden deskundigen uitgenodigd om een voordracht te houden.

Waar en wanneer?
Het Parkinson Café West-Brabant wordt elke eerste donderdag van de maand gehouden in het Dorpshuis De Schalm, Herelsestraat 100 in Heerle. De Schalm is gevestigd in de Gertrudiskerk, de ingang bevindt zich in de Herelsestraat. U bent van harte welkom. De inloop is vanaf 13.30 uur. Het Parkinson Café start om 14.00 uur tot 16.00 uur. In de omgeving kunt u gratis parkeren.

Contact
Wilt u meer weten over het Parkinson Café West-Brabant? Stuurt u dan een mail naar het e-mailadres: info@parkinsoncafewestbrabant.nl U kunt ook een kijkje nemen op de website: www.parkinsoncafewestbrabant.nl

september Patiëntportret: “Waarom heb ik Parkinson?”
In oktober 2016 kreeg Jos Voeten, toen net 51 jaar oud, te horen dat hij de ziekte van Parkinson had. De eerste twee vragen die meteen bij hem opkwamen waren: “Waarom heb ik Parkinson?” en “Wat moet ik doen om ervan te genezen?” En juist op die twee vragen was geen antwoord. Dus ging hij zelf op zoek naar ‘Het Grote Waarom’: Waarom heb ik Parkinson? Een zoektocht, niet als medisch expert, maar als expert van zichzelf waarbij zijn kennis en ervaring als senior adviseur duurzaamheid van pas kwamen. Het leidde voor hemzelf tot antwoorden, waardoor hij de ziekte beter een plaats kon geven. Dat inzicht geeft in ieder geval meer rust.

4 oktober Zo lang mogelijk zo min mogelijk afhankelijk zijn?
Is een hulpmiddel altijd een oplossing? Ergotherapeuten Sanne Buuron van tanteLouise en Moniek van den Brand – Oomen van het Bravis ziekenhuis gaan in op de problemen die ervaren worden bij dagelijkse handelingen en op welke manier je deze kunt oplossen. Aan bod komen leren hoe je een handeling anders kunt uitvoeren, trainen van vaardigheden en inzetten van hulpmiddelen. Daphne de de Ruijter van Dapr Pants, geeft deze middag uitleg over praktische aanpassingen aan kleding en aangepaste nieuwe kleding.

1 november Multidisciplinaire zorg
Wat houdt multidisciplinaire zorg in? Hoe gaat het nu, wat gaat er goed en wat kan er beter? Deze middag is een interactieve middag waarbij we graag van u horen wat uw ervaringen zijn over de afstemming tussen diverse hulpverleners en u over uw zorg en behandeling.

6 december Feestmaand
Deze middag sluiten we het Parkinson Café jaar af met een gezellig, feestelijk samenzijn. Tijd voor een hapje, drankje en muziek. Zeevrouwenkoor Zout en Zoet brengt Nederlandstalige zeemans- en vissersliedjes ten gehore om u in de stemming te brengen.