Bravis ziekenhuis
Het Bravis ziekenhuis is op 1 januari 2015 ontstaan na een fusie tussen het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom en het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal. Door onze kennis en kunde zo te bundelen, versterken we wat we al heel lang succesvol doen, namelijk samenwerken. Het verzorgingsgebied van het Bravis ziekenhuis wordt gevormd door het gebied Westelijk Noord-Brabant, dat zich uitstrekt van de Zeeuwse gemeente Tholen en een deel van de gemeente Reimerswaal tot Breda en van Essen (België) tot Moerdijk.

Wat kunnen we voor u betekenen?
In het Bravis ziekenhuis werken we met verschillende afdelingen en specialisme samen om de zorg voor u zo goed mogelijk te organiseren en te zorgen dat u zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren. De neuroloog onderzoekt, behandelt en begeleidt patiënten met de ziekte van Parkinson. Zij zijn betrokken in het uitzetten van de medische situatie en adviseren u in de medische behandeling. De parkinsonverpleegkundige is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson. Zij begeleidt en adviseert u, uw partner en familie, bij problemen die deze ziekte met zich meebrengt.
De ziekte van Parkinson is een chronische, progressieve aandoening van de hersenen. De ziekte veroorzaakt bevingen van de armen, benen en vertraagde bewegingen. Dagelijkse bewegingen zoals uit bed komen, opstaan en lopen gaan moeizaam. Om zo goed mogelijk te kunnen functioneren, zal u moeten revalideren. U verbetert dan de kwaliteit van uw leven zo goed mogelijk. Het Bravis ziekenhuis biedt hiervoor een revalidatieprogramma aan. Indien u in aanmerking komt voor Medisch Specialistische Revalidatie, wordt u door een multidisciplinair behandelteam begeleid om uw persoonlijke doelen te bereiken. Er wordt gewerkt aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en leidt tot een op maat gemaakt behandelplan.
Ons revalidatieprogramma is bedoeld om u zo optimaal mogelijk te kunnen laten functioneren in dagelijkse activiteiten, werk en dagbesteding.
Het behandelteam voor het Neurologisch Revalidatieprogramma kan bestaan uit de revalidatiearts, een diëtist, een logopedist, een medische Maatschappelijk werker, een ergotherapeut, een fysiotherapeut en een psycholoog. Door zowel multidisciplinair als interdisciplinair te behandelen, zorgen de professionals voor een goede aanvulling op elkaar en krijgt u een optimale behandeling vanuit verschillende invalshoeken.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact op met het Bravis ziekenhuis via telefoonnummer 088-7068000. Meer informatie kunt u ook terug vinden op onze website www.bravisziekenhuisroosendaal.nl