Op deze pagina staan de oude berichten die u misschien nog eens wil nalezen.

Nieuw programma is klaar

Het is ons weer gelukt een gevarieerd en informatief programma samen te stellen voor de komende periode, september t/m december 2015. We hopen dat u er weer allemaal bij bent. En denk er aan: vanaf september is het Parkinson Café in Dorpshuis De Schalm, Herelsestraat 100 te Heerle.

Het nieuwe programma vindt u hier.

Vanaf september Parkinson Café op een nieuwe locatie

DSC08807aWij zijn blij dat wij als Parkinson Cafe West-Brabant gebruik kunnen maken van één van de ruime en zeer sfeervolle ruimtes van de St. Gertrudiskerk in Heerle.

Een schitterende multifunctionele accommodatie die sinds 2013 ingericht is voor diverse maatschappelijke functies.

Het adres is: St. Gertrudiskerk, Herelsestraat 100, 4726 AH Heerle.

Lees hier verder over de geschiedenis en de verbouwing van deze in neo-gotische stijl gebouwde St. Gertrudiskerk uit 1864.

Beter in balans met ‘Dans en Parkinson’

Zaterdag 11 april is het Wereld Parkinson Dag. Een mooie gelegenheid om extra aandacht te vragen voor wat Groenhuysen met Dans en Parkinson kan bieden aan mensen met Parkinson.

Verder lezen? Klik hier

Opening Café groot succes!

img1Ruim 100 geïnteresseerden zijn op 4 september naar Wouw gekomen voor de opening en tevens eerste ontmoeting met Parkinson Café West-Brabant. De officiële handeling werd verricht werd door de heer H. Polderman, wethouder Volksgezondheid van de gemeente Roosendaal, en de heer E. Roos, voorzitter van de Parkinson Vereniging Nederland. Daarna werd een gezamelijke toost uitgebracht.

Na de openingshandeling gaf neuroloog dr. van Hooff een korte uiteenzetting over de ziekte van Parkinson en de noodzaak van een brede behandelaanpak. Onder het genot van een drankje op het terras was er ruimte voor informeel contact met lotgenoten, mantelzorgers en anders betrokkenen.

De opening was een groot succes. Wij hopen een ieder weer te mogen ontvangen bij het volgende Café op donderdag 2 oktober.

Een uitgebreid fotoverslag is te zien op de fotopagina.

Gezelligheid en informatie

terras1Het Parkinson Café West-Brabant is een informeel trefpunt voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun familie en mantelzorgers. Het biedt u de gelegenheid met anderen te praten die uw ervaringen begrijpen en kunnen delen.

Elke eerste donderdag van de maand is er een gezellige middag waar ontspanning en informatie, hand in hand gaan. De toegang is vrij.

Parkinson Café West-Brabant is opgericht door een klankbordgroep, waarin diverse organisaties zijn vertegenwoordigd, waaronder de Parkinson Vereniging.

Opening Parkinson Café West-Brabant

AchterterrasDonderdag 4 september 2014 opent het Parkinson Café haar deuren. Het wordt een feestelijke opening met een offcieel karakter. De Parkinson Vereniging is vertegenwoordigd en dhr van Hooff, neuroloog, geeft een korte uiteenzetting over de ziekte van Parkinson.

U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen van 13.30 tot 16.00 uur. Onze locatie: Eetcafe In den Veehandel, Markt 30 te Wouw. Voor een routebeschrijving kijk op:www.eetcafe-indenveehandel.nl.

Lions Roosendaal organiseert concert ten behoeve van Parkinson Café West-Brabant

Op 26 mei haalde Lions Roosendaal het Orkest van de Koninklijke luchtmacht belangeloos naar schouwburg De Kring te Roosendaal. Tijdens deze unieke avond werd in een compleet muzikaal en multimediaal programma een ode gebracht aan 100 jaar militaire luchtvaart. Met de opbrengsten uit de kaartverkoop kan het Parkinson Café West-Brabant worden opgericht en een bijdrage worden gegeven voor verder wetenschappelijk onderzoek naar de slopende ziekte van Parkinson.

Het programma van het concert: Geïnspireerd op de Nederlandse Militaire Luchtvaart vormden zangtalenten Esther Hart en Rolf Koster en het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, ondersteund met unieke filmbeelden, dé ingrediënten van de succesvolle eigentijdse concertreeks. Door middel van een reis door de tijd, beginnend in 1913, zijn muziek en militaire luchtvaart aan elkaar gekoppeld. Zo passeren het ontstaan van de militaire luchtvaart in een pionierstijdperk, Wereld Oorlog II, de missies en de nationale inzet van de Koninklijke Luchtmacht de revue.

Het orkest en de vijf vocalisten namen het publiek mee met muziek uit An Officer and a Gentleman, Soldaat van Oranje, Mission Impossible en Topgun. Enkele songs waren Dreamer, Up where we belong, Radar love, Brothers in arms en Far from over. Extra bijzonder hierbij was dat dit met nooit eerder vertoonde filmbeelden uit de eerste decennia werd gepresenteerd. Het resultaat van de gezamenlijke krachtsinspanning van mens en vliegmachine kwam tot uitdrukking in een avontuurlijk, romantisch en herkenbaar muziekprogramma.

Stefanie van Vliet, directeur van de Parkinson Vereniging, heeft namens het Parkinson Café €2.500,- in ontvangst mogen nemen.

Benefietconcert door orkest Koninklijke Luchtmacht

rokest kopieDe Lionsclub Roosendaal heeft het orkest van de Koninklijke Luchtmacht bereid gevonden om op 26 mei op te treden in Schouwburg De Kring te Roosendaal.

Tijdens deze avond wordt een ode gebracht aan 100 jaar militaire luchtvaart. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Schouwburg De Kring a € 15,- per stuk. Per kaart gaat € 12,- naar het goede doel.

Met de opbrengst van dit benefietconcert wordt de oprichting van het Parkinson Café West-Brabant ondersteund en wordt er een bedrag overgemaakt naar de Parkinson Vereniging om onderzoek te financieren. Kaartverkoop via Schouwburg De Kring 0165-555555.

Vrijwilligers

Zonder de inzet van vrijwilligers kan het Parkinson Café niet bestaan, daarom zijn we dankbaar dat twee enthousiaste vrijwilligers zich hebben aangemeld voor de werkgroep.

Oproep

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor het Parkinson Café. Heeft u ervaring met of kennis over de ziekte van Parkinson en zoekt u vrijwilligerswerk? Meld u aan bij Monique van de Pas 06-20 01 91 85 ma-di-do of via mvdpas@twb.nl.